Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul analizează 2 variante de salarizare pentru sistemul bugetar

functionari-publici.romania-libera

Doua variante de salarizare pentru sistemul bugetar sunt analizate în prezent de o comisie interministeriala, un proiect de lege în acest domeniu urmând sa fie pus în dezbatere publica pâna la sfârsitul lunii februarie, a anuntat joi, la Pitesti, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop.

'Este la nivelul Ministerului Muncii, Ministerului Finantelor si Ministerului Dezvoltarii o comisie tehnica, unde astazi se analizeaza doua variante de salarizare pentru tot sistemul bugetar, inclusiv pentru administratia locala. Odata cu finalizarea acestui proiect de lege, undeva la mijlocul sau finalul lunii februarie, va fi pus în dezbatere publica. Cert este ca toata lumea va lua salariu mai mare si vom avea si pârghiile prin care sa încercam sa motivam performanta în sistemul bugetar', a afirmat Liviu Pop în deschiderea sedintei filialei judetene Arges a Asociatiei Comunelor din România.

El le-a transmis primarilor prezenti ca noul act normativ va asigura o salarizare corecta si pentru angajatii din administratia publica locala.

'Cautam solutii de aplicare a unei legi de salarizare, în asa fel încât la nivelul administratiilor locale sa avem o salarizare sanatoasa, iar primarii, conducatorii de unitati administrativ-teritoriale, sa poata sa puna calitatea cu cantitatea la nivelul fiecarui functionar public. Plecam de la anomaliile create prin cresterea salariului minim pe economie, ajungându-se ca unele sporuri sa fie arse, adica nu mai este nicio diferenta între un debutant si cel cu 25 de ani vechime, precum si între angajati care au studii medii si cei care au studii superioare', a spus Liviu Pop.

Guvernul a adoptat printr-un memorandum, în urma cu o zi, constituirea unui grup de lucru pentru revizuirea legii privind salarizarea în sistemul bugetar. Potrivit ministrului Muncii, Rovana Plumb, în jur de doua milioane de bugetari ar putea beneficia de cresteri salariale începând cu 1 ianuarie 2016, în urma revizuirii legii salarizarii unitare.

AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.