Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul apasă accelerația: Primăriile vor echipa centrele de vaccinare prin achiziții simplificate

Facebook
sedinta de guvern

Ministerul Dezvoltării a pus în dezbatere publică un proiect de Ordonanță de Urgență care permite echiparea rapidă a centrelor de vaccinare printr-o procedură simplificată de achiziții publice.

Guvernanții explică că România se află deja în etapa a II-a de vaccinare și se îndreaptă rapid spre etapa a III-a în care intră populația generală, astfel că nu este timp de pierdut cu procedurile clasice de achiziție publică. „În aceste condiții, modalitățile și constrângerile legale existente, în special, cele referitoare la achiziții publice, pot constitui limitări ale timpului de reacție a autorităților responsabile pentru îndeplinirea obiectivelor generale stabilte prin Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 în România”, se arată în motivarea OUG.

„Este imperios necesar ca la nivelul acestor centre de vaccinare să fie asigurate dotările necesare funcționalității și operaționalizării, iar aceste elemente vizează interesul general public și constituie situații de urgență și extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată”, se arată în proiectul de OUG.

Ordonanța de Urgență are un articol unic:

„Articol unic – După articolul 8 al Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 50 din 15 ianuarie 2021, se introduce un nou articol, articolul 81, având următorul cuprins:

“Art. 8

1 – Pentru dotarea și operaționalizarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19, autoritățile contractante pot achiziționa materialele și echipamentele de necesitate imediată, prin negociere fără publicare prealabilă, în condițiile art. 104 alin. (1), lit. c) din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, cu modificările și completările ulterioare. ”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.