Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Boris Johnson a luat 'decizia politică' de a nu participa la sistemul Uniunii Europene de achiziţie a echipamentelor medicale

Agerpres
Boris Johnson

Guvernul Boris Johnson a luat "decizia politică" de a nu participa la sistemul Uniunii Europene privind achiziţii de aparate de ventilaţie respiratorie şi alte echipamente necesare în cazul pandemiei de coronavirus, a afirmat un oficial din cadrul Ministerului britanic de Externe citat de Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Marea Britanie are dreptul de a participa la programe de achiziţii ale Uniunii Europene pe durata tranziţiei post-Brexit.

Citește și: Klaus Iohannis: O relaxare va fi făcută în paşi după 15 mai

Întrebat în cursul unei interpelări în Parlamentul de la Londra de ce Marea Britanie nu participă la sistemele UE privind achiziţii de echipamente, Simon McDonald, secretar de stat în cadrul Ministerului britanic de Externe, a declarat: "Tot ce vă pot spune este că într-adevăr nu participăm. A fost o decizie politică".

Însă ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, a negat că ar fi fost o decizie politică. "Am vorbit cu ministrul de Externe şi, din ceea ce ştiu eu, nu a fost o decizie politică de a nu participa la acest sistem. Am primit o invitaţie la Ministerul Sănătăţii şi ne-am alăturat. Deci, suntem în sistem. Cu toate acestea, din ce ştiu, acel sistem nu a livrat nici măcar un singur echipament de protecţie medicală", susţine Matt Hancock.

Citește și: Victor Ponta reacționează după declarația ministrului Sănătății: Se pare ca anturajul l-a stricat deja

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.