Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Boris Johnson respinge acuzațiile lui Putin privind amenințările NATO: 'Dacă nu ar fi atât de tragic, ar fi amuzant, dar nu este'

www.reuters.com
ben wallace ministrul apararii

Guvernul Boris Johnson a respins, luni, acuzaţiile preşedintelui rus, Vladimir Putin, privind ameninţările de securitate generate de Alianţa Nord-Atlantică la adresa Rusiei.

În discursul rostit la parada militară organizată la Moscova cu ocazia aniversării victoriei împotriva Germaniei naziste în al II-lea Război Mondial, Vladimir Putin a afirmat că "operaţiunea militară specială" în Ucraina a fost "decizia corectă".

Trupele ruse "luptă pentru propria patrie, pentru viitoruul ţării", a declarat liderul de la Kremlin, potrivit BBC, acuzând Occidentul că pregătea "invadarea" Rusiei. "Alianţa Nord-Atlantică este o ameninţare evidentă", a acuzat liderul de la Kremlin. Preşedintele Rusiei a anunţat că va face eforturi pentru ajutarea familiilor militarilor ruşi morţi în conflictul din Ucraina.

Însă ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a respins vehement acuzaţiile lui Vladimir Putin referitoare la activităţile NATO. "Preşedintele Putin a făcut o serie de afirmaţii fantasmagorice în ultimele luni şi în ultimii ani. Dacă nu ar fi atât de tragic, ar fi amuzant, dar nu este. Una dintre acuzaţii este că este înconjurat. NATO are frontieră cu Rusia doar pe 6% din lungimea frontierei ruse. Nu este înconjurat. A pretins că sunt Baze NATO în Ucraina şi sunt sigur că ambasadorul ucrainean vă va spune că nu erau baze NATO în Ucraina", a afirmat Ben Wallace.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.