DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Guvernul Braziliei a recunoscut că estimările privind recoltele de cafea trebuie îmbunătățite

cofexpert.ro
espresso cafea

Guvernul Braziliei a recunoscut că estimările privind recoltele de cafea din ultimii ani au probleme și este nevoie de îmbunătățiri pentru a reflecta mai bine realitatea, întrucât cifrele privind producția au fost mai mici decât suma consumului local plus exporturile, potrivit Reuters.

Într-un interviu acordat Reuters, Sergio De Zen, directorul de politici agricole din cadrul agenției braziliene de aprovizionare cu alimente și statistică Conab, a declarat că, din cauza acestor discrepanțe, există un proces de revizuire a cifrelor și a metodologiei pentru previziunile Conab privind recoltele de cafea.

Cifrele Conab privind cafeaua din Brazilia, cel mai mare producător și exportator mondial, au fost ani de zile subiect de dezbatere în rândul comercianților și analiștilor de cafea, care consideră, în general, că estimările privind producția sunt prea mici, potrivit Mediafax.

Casele de tranzacționare și analiștii independenți au, de obicei, cifre de recoltă mai mari pentru Brazilia decât Conab. Pentru acest an, de exemplu, în timp ce Conab estimează o recoltă de 50,4 milioane de saci de 60 kg, Departamentul american al Agriculturii (USDA) se așteaptă la 64,3 milioane, Rabobank la 63,2 milioane, iar firma de consultanță Safras & Mercado la 58,2 milioane de saci.

„Am discutat cu cooperativele, fermierii și exportatorii, încercând să lucrăm împreună pentru a putea avea o proiecție a recoltei care să reflecte mai bine realitatea”, a declarat De Zen.

Comentariile directorului au venit după ce Reuters a pus la îndoială previziunile Conab cu cifrele privind consumul și exporturile Braziliei. Există un decalaj clar în ceea ce privește oferta atunci când acestea sunt comparate.

Când cifrele privind consumul local plus exporturile sunt comparate cu previziunile privind recolta din ultimii cinci ani, se constată un deficit mare, de peste 32 de milioane de saci, potrivit calculelor Reuters.

„Am mai făcut acest calcul înainte...”, a spus directorul, recunoscând problema.

Cifrele privind stocurile ar putea ajuta la rezolvarea ecuației, dar Conab a încetat să le mai publice.

„Nu le-am publicat pentru că un calcul al bilanțului de aprovizionare nu are sens”, a spus el, confirmând deficitul.

De Zen a spus, totuși, că stocurile din ferme nu sunt neglijabile și ar putea ajuta la rezolvarea ecuației S&D, dar a precizat că numărul și calitatea răspunsurilor la sondajul privind stocurile au fost scăzute.

Directorul a declarat că Conab intenționează să revizuiască cifrele pentru culturile din ultimii ani, la fel cum a făcut cu datele privind soia în 2020, când revizuirea a dus la adăugarea a milioane de tone în tabelul S&D.

El a pus parțial problemele pe seama stării proaste a structurii Conab atunci când actualul guvern a preluat conducerea în urmă cu patru ani.

El a spus că Conab angajează oameni pentru a stimula proiecția privind cafeaua, adăugând că va folosi date din satelit pentru a măsura mai bine suprafața plantată și pentru a îmbunătăți calculul randamentelor agricole.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.