Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul britanic a dat UNDĂ VERDE - E cea mai mare tranzacție de pe piața media, peste 34 de miliarde de dolari

afacere

21st Century Fox Inc., deținută de Rupert Murdoch, a primit aprobarea autorităților din domeniul concurenței din Marea Britanie pentru a cumpăra compania pay-TV Sky Plc, fapt care ar putea intensifica lupta pe piața media între Fox, Disney și Comcast pentru controlarea Sky, scrie Mediafax.

21st Century Fox, care deține deja 39% din Sky, s-a angajat să garanteze finanțarea și independența editorială ale postului de știri al grupului britanic, Sky News, respectiv să îl vândă companiei Disney, potrivit Reuters.

"Rămâne, pe viitor, ca acționarii Sky să decidă dacă acceptă sau nu oferta 21st Century Fox", a transmis într-un comunicat consiliul concurenței din Marea Britanie.

Măsura privind Sky News a fost luată pentru ca Rupert Murdoch să nu dețină un control prea mare asupra media din Marea Britanie. Familia Murdoch deține în Marea Britanie și publicațiile The Sun și Times.

Citește și: ALERTĂ ALIMENTARĂ - Un mare lanț de magazine din România cheamă clienții înapoi la case

Guvernul britanic a aprobat, însă, fără nicio condiție, încă din 5 iunie, oferta de achiziționare a Sky făcută de grupul american Comcast.

Grupul american Comcast a crescut, miercuri, oferta pentru achiziția companiei pay-TV britanice Sky Plc la 34 de miliarde de dolari, după ce, marți, 21st Century Fox Inc. oferise 32,5 miliarde de dolari.

Bătălia pentru cea mai mare companie pay-TV din Marea Britanie reflectă modificări majore în industria de divertisment mondială. Cele mai mari grupuri de media din lume sunt angrenate într-o luptă pentru tranzacții de mai multe zeci de miliarde de dolari, pentru a putea concura cu platformele online Netflix și Amazon.

Disney și Comcast sunt implicate într-o luptă separată pentru achiziționarea companiei 21st Century Fox. Pe 20 iunie, Disney a depus o nouă ofertă de cumpărare, de 71,3 miliarde de dolari, după ce, cu o săptămâna înainte, Comcast a oferit 65 de miliarde de dolari. În cadrul tranzacției, vor fi preluate studiourile de film și televiziune Twentieth Century Fox și cele 39% din acțiunile furnizorului de televiziune cu plată (pay-TV) British Sky Broadcasting Group - BSkyB din Marea Britanie deținute de Rupert Murdoch.

Însă, dacă se va concretiza tranzacția, Disney va trebui să cedeze 22 de canale de sport aparținând grupului Fox, pentru a respecta regulile concurenței și a evita o creștere a tarifelor, a anunțat Departamentul de Justiție din SUA într-un comunicat, la sfârșitul lunii iunie. Disney a precizat într-un comunicat separat că a acceptat deja această condiție și că va trebui să vândă canalele de sport în maximum trei luni de la finalizarea tranzacției cu Fox.

Sky operează în Austria, Germania, Irlanda și Italia, în afară de Marea Britanie. Are 22,5 milioane de abonați și, printre altele, difuzează meciurile din Premier League și serialul "Urzeala Tronurilor/ Game of Thrones".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.