Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul britanic face lobby pentru ca zborurile de evacuare să continue şi după 31 august

CNN
Kabul aeroport

Guvernul britanic cere ca misiunile de evacuare din Afganistan să continue şi după termenul limită de 31 august, relatează dpa.

"Poate americanilor li se va permite să rămână mai mult şi vor avea sprijinul nostru complet dacă se va întâmpla aşa", a scris ministrul apărării Ben Wallace într-un articol de opinie publicat duminică în The Mail on Sunday.

Preşedintele american Joe Biden şi-a menţinut obiectivul de a evacua toţi cetăţenii american din Afganistan până la 31 august şi până acum a refuzat să se angajeze la o prelungire a acestui termen. Alte ţări care se grăbesc să-şi evacueze cetăţenii din Afganistan depind de sprijinul şi securitatea asigurate de forţele americane.

Citește și: VIDEO MĂCEL în apropierea aeroportului din Kabul: Sunt cel puțin 7 morți

The Times a relatat deja sâmbătă, citând cercuri guvernamentale britanice, că Londra vrea să facă lobby la Washington pentru prelungirea misiunii.

"Am spus tot timpul că nicio naţiune nu va fi capabilă să scoată pe toată lumea. Dacă acest calendar american rămâne în vigoare, nu avem timp de pierdut pentru a-i scoate din ţară pe majoritatea celor care aşteaptă să fie evacuaţi", a scris Ben Wallace.

Ministrul apărării a descris provocările majore cu care se confruntă forţele militare din teren pentru a ţine sub control mulţimile din afara aeroportului din Kabul, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.