Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul britanic îşi accelerează pregătirile şi recrutează personal suplimentar pentru Brexit

brexit, bani

Guvernul britanic îşi accelerează pregătirile în vederea ieşirii ţării din Uniunea Europeană, printre aceste măsuri numărându-se angajarea a încă între 3.000 şi 5.000 de persoane în 2018 în acest cadru, relatează AFP, citând un purtător de cuvânt al executivului condus de Theresa May. Aceste noi recrutări vor mări la 8.000 de persoane numărul angajaţilor până la finele lui 2018 în diferitele servicii guvernamentale care au legătură cu Brexit-ul.

La şedinţa de guvern de marţi, ministrul pentru Brexit, David Davis, şi-a informat colegii că 'lucrările pregătitoare s-au accelerat în mod semnificativ în ultimele luni', a comunicat un purtător de cuvânt al premierului Theresa May. Diferitele ministere elaborează în prezent 'planuri de punere în aplicare' a Brexit-ului în aproximativ 300 de domenii, şi fiecare dintre ele 'pregăteşte ţara pentru diferitele soluţii negociate posibile, precum şi pentru un scenariu de absenţă a unui acord'.

Potrivit purtătorului de cuvânt, 'aceste planuri prezintă termene de execuţie detaliate, mai ales pentru recrutarea şi formarea de noi membri de personal, pentru elaborarea şi furnizarea de sisteme informatice, precum şi pentru modificările legislative şi reglementările necesare'. El a dat asigurări că, în pofida divergenţelor din cadrul guvernului, Theresa May este încrezătoare că acesta va obţine un acord privind viitoarea relaţie cu UE după momentul efectiv al Brexit-ului, prevăzut în martie 2019.

Planurile guvernului includ totuşi şi ipoteza unui eşec al negocierilor cu Bruxellesul. Londra a anunţat deja că a angajat 662 milioane de lire sterline (753 milioane de euro) în pregătirile pentru Brexit, inclusiv pentru crearea două noi ministere, şi s-a declarat pregătită să suplimenteze această sumă dacă va fi necesar. Guvernul a publicat luni o listă de 58 de sectoare economice pentru care a măsurat impactul Brexit-ului, refuzând însă să publice conţinutul acestor evaluări, conform Agerpres. Cele 58 de sectoare reprezintă 88% din economia Marii Britanii, printre ele aflându-se agricultura, publicitatea, comerţul, industria aerospaţială şi turismul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.