Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul britanic va oferi finanţare de stat pentru a sprijini producătorii de semiconductori

cursdeguvernare.ro
semiconductori chip

Guvernul britanic intenţionează să ofere finanţare de stat pentru a sprijini companiile producătoare de semiconductori din ţară, a informat miercuri Bloomberg.

Sprijinul va include bani de lansare pentru startup-uri, ajutor pentru firmele existente pentru extindere şi noi stimulente pentru capitalul de risc privat, potrivit unor oficiali familiarizaţi cu planurile, scrie news.ro.

Un purtător de cuvânt al guvernului britanic a spus pentru Reuters că nu comentează speculaţiile atunci când a fost întrebat despre raport, adăugând că strategia ţării în domeniul semiconductorilor va fi publicată în timp util.

Guvernul a declarat luna trecută că explorează iniţiative naţionale de extindere a industriei autohtone de cipuri, inclusiv înfiinţarea unei noi instituţii ca parte a planurilor sale de a spori infrastructura.

Strategia va avea ca scop ”deblocarea întregului potenţial” al afacerilor cu microcipuri şi sprijinirea locurilor de muncă şi, de asemenea, va căuta să asigure o aprovizionare fiabilă cusemiconductori, a declarat Departamentul pentru Digital, Cultură, Media şi Sport (DCMS) al Marii Britanii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.