Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul bulgar a alocat aproape 3,5 milioane de leva pentru renovarea Mănăstirii Zografu de pe Muntele Athos

coe.int
bulgaria

Guvernul bulgar a alocat aproape 3,5 milioane de leva ca ajutor financiar pentru finalizarea lucrărilor de renovare şi de reconstrucţie ce vizează aripa de est a Mănăstirii Zografu de pe Muntele Athos, a declarat ministrul interimar al Culturii din această ţară, Velislav Minekov, într-o conferinţă de presă, vineri, cu ocazia unei şedinţe de guvern.

El a precizat că finanţarea este aşteptată de multă vreme pentru că după incendiul ce a afectat aripa estică nu s-a făcut altceva decât să se anunţe intenţii de ajutor. Problema restaurării şi conservării aripii de est a acestei mănăstiri va fi în sfârşit rezolvată, a subliniat Velislav Minekov. El a amintit că în această aripă a mănăstirii, Paisie de la Hilandar şi-a finalizat Istoria Slavo-Bulgară, o carte considerată drept un reper al Renaşterii Naţionale Bulgare, potrivit Agerpres.ro.

Ministrul bulgar al Culturii a mai precizat că va solicita o întâlnire cu stareţul mănăstirii pentru a discuta şi despre alte modalităţi de a oferi sprijin, inclusiv asistenţă pentru modernizarea sistemului de încălzire şi repararea drumului ce duce spre Mănăstirea Zografu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.