Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul bulgar asigură interimatul până la sfârşitul lunii ianuarie

Guvernul premierului demisionar Boiko Borisov va fi însărcinat cu administrarea afacerilor curente ale Bulgariei până la învestirea noului şef al statului, Rumen Radev, la sfârşitul lunii ianuarie, a anunţat miercuri preşedintele în exerciţiu, Rosen Plevneliev, transmit Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

INCREDIBIL. Erdogan risca să fie UCIS de asasinul ambasadorului rus

Decizia survine în contextul în care niciun partid nu doreşte să conducă guvernul pentru ultimii doi ani ai legislaturii actuale, a afirmat el la finalul unor consultări desfăşurate în urma anunţului făcut de Borisov la mijlocul lunii noiembrie că va demisiona.

"Nu avea sens să numesc un guvern tehnic interimar pentru 20 de zile lucrătoare", a subliniat Plevneliev, reamintind că succesorul său îşi va prelua funcţia la 22 ianuarie şi îşi va face atunci propriile alegeri.

Borisov a demisionat după înfrângerea netă a candidatei sale de centru-dreapta, Ţeţka Ţaceva, în faţa lui Radev, un candidat susţinut de opoziţia socialistă, la alegerile prezidenţiale de la 13 noiembrie.

În contextul impasului guvernamental, aproape toţi observatorii se aşteaptă la convocarea de alegeri legislative anticipate în primăvară de către noul preşedinte.

Potrivit politologului Dimitar Ganev, Borisov ar putea cu această ocazie să iasă învingător la urne şi să revină la putere cu o nouă legitimitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.