Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Cioloș prezintă măsurile antisărăcie

pachet saracie 1

Guvernul României a dat publicității, pe data de 17 februarie, prima schiță a Pachetului integrat pentru combaterea sărăciei.

obiective Obiectivele Strategiei 2020 în Uniunea Europeană și România

Aceasta include o parte din obiectivele asumate de România prin Strategia Europa 2020, cum ar fi îmbunătățirea ratei de ocupare a populație între 20 și 64 de ani, scăderea părăsirii timpurii a școlii și creșterea numărului de absolvenți de educație terțiară, precum și reducerea persoanelor aflate în risc de sărăcie și excluziune socială.

Măsurile propuse de Guvern se referă la trei direcții principale:

  • Oferirea unei "plase de siguranță";
  • Oferirea de măsuri integrate pentru familie;
  • Scoaterea din sărăcie rurală prin crearea clasei de mijloc în agricultură.

Dacian Cioloș își propune să nu fie niciun copil fără identitate, să acorde stimulente sociale pentru vaccinări, ecografii și screening medical la naștere, creșe comunitare în comunități urbane și plată îngrijitori în mediul rural, program național pe modelul ”Caravane medicale la sate” și multe altele.

Citiți întregul document aici.

Premierul Dacian Cioloș a participat astăzi la lansarea în dezbatere publică a Pachetului integrat pentru combaterea sărăciei, document ce include 47 de măsuri destinate tuturor categoriilor de vârstă.

“Vrem să constituim împreună un parteneriat sau o coaliție anti-sărăcie, care să reunească ONG-urile și autoritățile publice. Nu este suficient că avem fonduri, este nevoie de o utilizare eficientă a acestora și de umanitate. Unele dintre măsurile incluse în pachet se aplică deja, dar au nevoie de o mai bună coordonare, unele le pregătim împreună, iar pentru altele am vrea să pornim de la experiențe punctuale pe care dvs. le aveți la nivel local, și să încercăm să le reorganizăm sau să le extindem, pe parcurs”, a afirmat premierul Dacian Cioloș, în cadrul dezbaterii de la Palatul Victoria.

Creșterea ratei de ocupare a populației cu vârsta între 20-64 de ani, de la 65,7% în 2014, la 70% în 2020, și reducerea, până în anul 2020, cu cel puțin 580.000 de persoane a celor aflate în risc de sărăcie și excluziune socială sunt două dintre obiectivele acestui pachet. Obiectivele Pachetului integrat pentru combaterea sărăciei sunt  corelate cu cele ale Strategiei Europa 2020.  Măsurile din Pachet sunt structurate pe categorii de vârstă, au un calendar de aplicare și sunt identificate surse de finanțare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.