Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Ciolos, ultima suta de metri

ciolos iohannis

Guvernul Ciolos intra in linie dreapta. Dupa o revolta populara in urma tragediei de la Colectiv si doua saptamani de consultari si negocieri, Cabinetul Ciolos ajunge luni in fata Parlamentului.

Birourile permanente reunite vor avea o luni, in jurul orei 9.30, o sedinta in cadrul careia vor stabili calendarul audierii viitorilor ministri in Comisiile de specialitate, precum si convocarea plenului reunit pentru a acorda votul de investitura cabinetului Ciolos.

Audierile ministrilor vor incepe in jurul orei pranzului si este posibil sa continue si marti dimineata. Avizele pe care cei propusi de Ciolos le vor primi in Comisii sunt consultative, insa de obicei avizarea negativa atrage dupa sine inlocuirea ministrului propus inainte de votul de investitura.

In cursul zilei de marti plenul reunit va da votul sau de incredere noului Guvern. Pentru ca acesta sa treaca, este nevoie de jumatate plus unu din voturile tuturor parlamentarilor, adica de minim 275 de voturi. Cel mai probabil Guvernul va trece fara emotii, declaratiile liderilor partidelor parlamentare fiind in acest sens.

Dupa votul de investitura intregul cabinet va fi chemat la Cotroceni, unde rand pe rand ministrii vor depune juramantul in fata presedintelui Klaus Iohannis. Aceasta ceremonie ar urma sa aiba loc marti seara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.