Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul moldovean îl contrazice pe Dodon: FMI nu a cerut niciodată majorarea TVA

Socialistul Igor Dodon  a declarat azi că Fondul Monetar Internațional insistă ca R. Moldova să crească TVA de la 20% la 22%. În același timp, Ministerul de Finanțe susține că FMI nu a venit niciodată cu astfel de solicitări.

În cadrul intervenției sale live de vineri, Dodon a venit cu scenarii sumbre pentru R. Moldova în caz că partidele de dreapta vor obține o majoritate parlamentară.

„Eu nu exclud ca după alegeri, în caz dacă majoritatea parlamentară, Guvernul, va fi format de forțele de dreapta, atunci am putea avea majorarea TVA-ului, la toți. Majorarea cu 2 puncte procentuale a taxei valoarea adăugată, va duce la creșterea prețurilor în lanț. De obicei, ei merg anume pe această abordare. Este o abordare greșită. În Republica Moldova unde oamenii de afaceri, business-ul își revine după pandemie, greu, dar își revine, să le mai majorăm acuma impozitele, aceasta ar fi o greșeală enormă”, a mai adăugat liderul PSRM.

Deschide.md a  încercat să obțină o reacție în acest sens de la reprezentanții FMI, aceștia însă au răspuns că Fondul nu comentează declarațiile politice.

„Nu a solicitat. FMI nu vine cu solicitări către Guvern, dar are loc un proces de discuții în cadrul cărora se agrează măsurile de politici agreate atât de Guvern, cât și de FMI”, au răspuns, în schimb, reprezentanții Ministerul de Finanțe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.