Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul cubanez iniţiază dialogul cu tineri artişti

i.pinimg.com
Cuba Havana

Ministerul cubanez al Culturii a deschis sâmbătă la Havana un dialog cu tineri artişti care "nu şi-au compromis opera cu duşmanii revoluţiei", potrivit site-ului oficial Cubadebate, notează AFP, potrivit Agerpres.

La întâlnirea de sâmbătă, care a durat peste cinci ore, au participat ministrul culturii, Alpidio Alonso, preşedintele Casei Americilor, Abel Prieto, liderul Uniunii scriitorilor şi artiştilor, Luis Morlote, precum şi un grup de tineri artişti, dintre care "unii au fost prezenţi la manifestaţia de la 27 noiembrie" din faţa Ministerului Culturii.

Printre aceştia, artistul plastic Humberto Diaz, fotograful Gabriel Guerra, actorul Renier Diaz şi muzicianul Jota Barrioz, potrivit Cubadebate, potrivit Agerpres.

"Obiectivul este de a avea un schimb de opinii în deplină transparenţă aşa cum am făcut întotdeauna", a declarat ministrul Alpidio Alonso, citat de site.

Citește și: LOVITURĂ de BAROS pentru reținuții din dosarul achizițiilor medicale al DNA - Cei propuși pentru arestare, TRIMIȘI după GRATII iar firma oprită de la achiziții

Întâlnirea a avut loc la o zi după decizia Ministrului Culturii de a întrerupe dialogul angajat cu artişti care reclamau mai multă libertate de exprimare, subliniind că refuză să discute cu orice persoană care "primeşte o finanţare din partea guvernului american".

Angajamentul de a dialoga a fost unul din principalele acorduri la care s-a ajuns în noaptea de 27 spre 28 noiembrie, la capătul unei mobilizări spontane şi extrem de rare timp de 15 ore a circa 300 de artişti în faţa ministerului.

Luat prin surprindere, ministerul a acceptat să primească o delegaţie de 30 de manifestanţi, ale căror revendicări au vizat în special libertatea de creaţie şi de exprimare, dreptul la dezacord şi încetarea represiunii şi hărţuirii împotriva artiştilor independenţi.

A doua zi însă, autorităţile comuniste şi-au înăsprit tonul, denunţând un complot al Statelor Unite.

Adunaţi sub deviza 27N (27 noiembrie), grupul, care include intelectuali şi jurnalişti, a pledat vineri pentru un "dialog de reconciliere care să ne permită să depăşim diferenţele noastre".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.