Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul de la Caracas susţine că referendumul cerut de opoziţie este ILEGAL

BBC.com
venezuela proteste

Referendumul pe care intenţionează să-l organizeze opoziţia din Venezuela este ilegal, au afirmat mai mulţi membri ai guvernului de la Caracas, în condiţiile în care protestele violente continuă de 100 de zile în ţara latino-americană care trece printr-o profundă criză economică, transmite DPA, potrivit agerpres.

Organizarea acestui referendum, care le-ar oferi venezuelenilor posibilitatea de a respinge planul preşedintelui Nicolas Maduro de a revizui Constituţia ţării, nu este permisă de lege, a apreciat un responsabil guvernamental, Diosdado Cabello.

Citeşte şi: Un incendiu puternic a cuprins Vezuviul. Sute de oameni au fost EVACUAŢI - FOTO/VIDEO

Un alt înalt responsabil din guvern, Pedro Carreno, membru al Partidului Socialist al preşedintelui Maduro, a afirmat că va cere Curţii supreme a ţării să interzică referendumul prevăzut pentru duminică.

Protestatarii din Venezuela cer eliberarea deţinuţilor politici şi organizarea de noi alegeri, pe lângă ameliorarea generală a condiţiilor de trai. Manifestaţiile s-au soldat până acum cu peste 90 de morţi şi mii de răniţi.

Refuzând să organizeze alegeri generale, preşedintele Nicolas Maduro a convocat în schimb pentru 30 iulie alegerea unei adunări constituante, menită a substitui apoi Parlamentul, dominat în prezent de opoziţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.