Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul de la Chişinău şi-a stabilit priorităţile de cooperare cu NATO pe anii 2022-2023

Guvernul de la Chişinău a aprobat miercuri Planul Individual de Acţiuni al Parteneriatului Republica Moldova - NATO (IPAP), informează portalul Newmaker.md, precizând că, din anul 2006, acest plan este actualizat periodic şi se bazează pe principiul constituţional de neutralitate şi dezideratul de modernizare a sistemului de securitate şi apărare al republicii.

"Neutralitatea nu înseamnă izolarea ţării. Suntem ferm determinaţi să dezvoltăm cooperarea cu partenerii noştri în combaterea noilor ameninţări comune la adresa securităţii, cum ar fi terorismul, ameninţările cibernetice şi să contribuim la promovarea stabilităţii şi securităţii în regiune şi pe continentul european", a subliniat ministrul de externe moldovean Nicu Popescu.

Rolul acestui parteneriat absolut necesar ţării noastre este de a aduce beneficii cetăţenilor Republicii Moldova, să consolideze instituţiile statului în domeniul securităţii şi apărării contribuind la obiectivul de a fi în continuare un factor de stabilitate în regiune, a adăugat el, potrivit Agerpres.ro.

Prin acest document autorităţile de la Chişinău îşi propun modernizarea sectorului de securitate şi apărare în conformitate cu noile evoluţii şi cerinţe ale mediului actual de securitate pentru a face faţă noilor provocări, potrivit acestuia.

Pentru realizarea obiectivelor stabilite, Republica Moldova va conlucra cu Uniunea Europeană şi cu alte organizaţii internaţionale, urmărind completarea IPAP cu Acordul de Asociere Republica Moldova - UE şi Strategia naţională de dezvoltare.

IPAP trasează obiectivele de cooperare pe mai multe domenii de importanţă strategică precum: cooperarea cu structurile şi instituţiile europene şi euroatlantice, reformele democratice, drepturile omului, statul de drept, combaterea corupţiei, integritatea teritorială şi relaţiile cu vecinii, reforma sectorului de securitate şi apărare, controlul democratic al Forţelor armate, combaterea terorismului, asigurarea apărării cibernetice, dezvoltarea economică durabilă şi securitatea energetică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.