Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul francez pregătește măsuri ferme împotriva refugiaților

harta_politica_Franta

Guvernul de la Paris va pune în aplicare 'masuri extrem de ferme' împotriva 'refugiatilor al caror comportament nu este conform principiilor Frantei', a anuntat, joi, o sursa oficiala franceza, informeaza AFP.

'Am decis cu putin timp în urma masuri extrem de ferme la adresa celor care beneficiaza de statutul de refugiat si al caror comportament nu este conform principiilor noastre', a declarat ministrul de interne francez, Bernard Cazeneuve.

'Voi oferi explicatii publice în data de 13 octombrie', a precizat Cazeneuve, care a sustinut un discurs în fata senatorilor francezi, cu ocazia examinarii în prima lectura a unui proiect de lege privind drepturile imigrantilor.

'Responsabilitatea mea de a primi în mod demn cetateni straini pe teritoriul nostru are drept contrapartida o exigenta de fermitate la adresa celor pe care i-am primit si care sfideaza regulile noastre, mai ales în contextul amenintarilor actuale', a adaugat ministrul francez.

Cazeneuve a pledat în favoarea unui amendament al guvernului francez, amendament care a fost adoptat si care restabileste posibilitatea de a retrage permisul de sedere temporara sau permisul de sedere pe mai multi ani în cazul în care un cetatean strain a comis anumite infractiuni.

'În fata riscurilor dovedite privind încalcarea ordinii publice, administratia trebuie sa-si pastreze posibilitatea de a retrage drepturile pe care le-a oferit', a pledat Cazeneuze, invocând în mod concret 'traficul de stupefiante, traficul de carne vie, proxenetismul cu minori, reducerea la sclavie'.

În timpul examinarii proiectului de lege, Senatul francez a conditionat acordarea unei vize pe termen lung de dovada prealabila privind cunoasterea la un nivel suficient a limbii franceze, de aderarea la valorile fundamentale ale societatii franceze si de capacitatea de a exercita o activitate profesionala sau de a-si asigura independenta financiara.

Textul urmeaza sa fie examinat pâna vineri si va constitui obiectul unui vot în data de 13 octombrie.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.