Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul de uniune naţională din Libia a preluat controlul asupra Ministerului de Externe

libia

Guvernul de uniune naţională din Libia a preluat luni controlul sediilor a trei ministere, printre care cel de Externe, un pas în plus pentru a-şi consolida autoritatea în această ţară pradă de câţiva ani miliţiilor şi puterilor rivale, transmite AFP. Într-o săptămână, cabinetul de uniune, sprijinit de comunitatea internaţională şi apărut pe baza unui acord politic semnat în Maroc la sfârşitul lui 2015 sub egida ONU, a preluat controlul a opt ministere.

Ministrul de stat în cabinetul de uniune Mohamad Amari a semnat documentele administrative la sediul Ministerului de Externe de la Tripoli. Ulterior, el a preluat controlul ministerelor Planificării şi Bunurilor Religioase (Wakfs). Diplomaţia guvernului de uniune naţională va fi condusă de Mohammed Tahar Sayyala, funcţionat în cadrul Ministerului de Externe din 1975. "Miniştrii vor putea începe să lucreze imediat ce vor depune jurământul", a explicat Mohamad Amari. Cu toate că legitimitatea sa nu este consacrată printr-un vot în parlamentul recunoscut de comunitatea internaţională şi cu sediul la Tobruk (est), guvernul de uniune s-a autoproclamat în martie, pe baza unui comunicat de susţinere din partea a peste o sută de parlamentari.

Într-o declaraţie dată publicităţii joi, o majoritate a deputaţilor parlamentului (102) de la Tobruk şi-a exprimat încrederea în acest guvern, explicând că au fost împiedicaţi să voteze oficial. Consiliul de Stat al Libiei, cea mai înaltă instanţă consultativă înfiinţată pe baza unui acord politic girat de ONU, a intrat în funcţie şi a ţinut prima şedinţă vineri, în sediul fostului parlament de la Tripoli, întărind mai mult controlul noilor autorităţi asupra modului de funcţionare a statului, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.