Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul din Marea Britanie menține presiunea asupra giganților web

twitter.com
tastatura laptop calculator

Ministrul britanic de interne, Amber Rudd, efectuează marţi o vizită la San Francisco pentru a îndemna marile companii web să-şi intensifice lupta împotriva conţinutului extremist on-line, potrivit AFP, scrie agerpres.ro

Ea va participa la primele sesiuni din cadrul Forumului mondial al internetului împotriva terorismului, creat în comun de Facebook, Microsoft, Twitter şi YouTube (Google/Alphabet) în iunie, potrivit unei declaraţii emise de ministerul său. 

Ministrul britanic urmează să aibă întâlniri cu mai mulţi şefi de companii şi să discute cu ei strategiile dezvoltate de firmele lor pentru a identifica şi elimina conţinutul problematic.

Dragnea și Tăriceanu pregătesc o lovitură pentru Laura Codruța Kovesi


"Combaterea ameninţărilor teroriste on-line este o responsabilitate a guvernelor ca şi a companiilor web. Avem un interes comun: dorim să protejăm cetăţenii şi să menţinem internetul liber şi deschis, pe care noi toţi îl apreciem", urmează să declare Amber Rudd într-un discurs. 

Potrivit acesteia, "extremiştii încearcă să utilizeze abuziv aceste platforme pentru a-şi difuza mesajele de ură. Acest Forum reprezintă o modalitate crucială pentru a inversa această tendinţă". 

După atentatele de la Westminster în martie (5 decese) şi Manchester, în luna mai (22 morţi), revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic, premierul britanic Theresa May a făcut din eliminarea conţinutului extremist on-line o prioritate a luptei conduse de guvernul său împotriva terorismului. 

Această problemă a figurat pe agenda summitului G7, reunit la sfârşitul lunii mai în Italia. Ţările participante (SUA, Marea Britanie, Franţa, Germania, Japonia, Canada, Italia) au adoptat o declaraţie comună, chemând principalii actori din domeniul internetului la o mai mare mobilizare în acest sens. 

Câteva săptămâni mai târziu, patru multinaţionale americane au înfiinţat Forumul mondial al internetului împotriva terorismului, concretizând astfel parteneriatul lor în lupta împotriva conţinutului cu "caracter terorist", angajată în decembrie 2016. 

Activităţile Forumului se concentrează pe dezvoltarea de soluţii tehnologice pentru a detecta aceste conţinuturi, pentru a îmbunătăţi mijloacele de îndepartare a acestora şi a dezvolta discursuri alternative. Organismele participante alimentează de asemenea o bază de date comună conţinând "amprentele digitale" numerice de fotografii şi înregistrări video cu propagandă şi de recrutare retrase de pe platformele lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.