Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul din Zanzibar a deschis o anchetă după moartea în masă a crabilor din familia Portunidae

dlmag
zanzibar plaja ocean

Guvernul din Zanzibar a deschis o anchetă după ce mii de crabi din familia Portunidae au fost descoperiţi morţi pe plajele acestei insule tanzaniene, informează vineri BBC.

Începând din 28 septembrie, în presa locală au apărut mai multe relatări despre moartea în masă a unor crabi pe plajele publice din Mtoni, Mizingani şi Forodhani, potrivit Agerpres.

Guvernul din Zanzibar i-a îndemnat pe localnici să nu se teamă că fenomenul ar fi cauzat de poluare.

Potrivit primelor rapoarte, schimbările climatice au determinat o schimbare bruscă a temperaturii apei oceanice, un proces care ar putea fi cauza fenomenului.

"Unele vieţuitoare, precum crabii din familia Portunidae, nu pot să reziste la o schimbare bruscă în apa mării, aşadar mor şi cadavrele lor sunt aduse pe ţărm", a declarat Salum Soud, biolog marin şi directorul Agenţiei de dezvoltare şi pescuit din Zanzibar.

"Apele oceanului prezintă mai multe straturi de temperatură şi valurile obligă apa aflată la adâncime să urce spre suprafaţă, putând să ducă la niveluri scăzute de oxigen şi, astfel, la moartea crabilor", a adăugat el.

Moartea în masă a crabilor nu reprezintă însă un incident izolat, a declarat Sheha Mjaja Juma, directorul general al Agenţiei pentru managementul mediului din Zanzibar (ZEMA), pentru cotidianul tanzanian The Citizen, întrucât acelaşi fenomen s-a petrecut şi în Seychelles.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.