Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul e favorabil pe proiectul privind programul cărnii de porc

ferma porci

Guvernul a emis un punct de vedere favorabil, cu observaţii tehnice, la proiectul de lege privind "programul carne de porc din fermele româneşti", a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Executivului, Alina Petrescu.

"Sunt observaţii de ordin tehnic. (...) Punctul de vedere al Guvernului este unul favorabil pe această lege. E vorba de, strict, observaţii de ordin tehnic, de formule legislative, de termeni", a afirmat Alina Petrescu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, întrebată care sunt observaţiile Guvernului la proiectul de lege privind "programul cărnii de porc", scrie agerpres.ro.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a reamintit că iniţiativa legislativă privind programul referitor la sprijinirea producătorilor autohtoni de carne de porc a fost aplicat, deja, la producătorii de tomate şi este "strict motivat de cifrele rezultate în urma analizei pe 2016".

"Sunt cele două produse la care România stă cel mai prost în balanţa comercială. Ce a făcut Ministerul Agriculturii? S-a uitat unde stăm cel mai rău în acest moment, la ce produse, ce producători au cele mai mari probleme în sensul că, evident, exportăm mult mai puţin decât importăm. Primele două produse care au rezultat din această analiză au fost tomatele şi carnea de porc. În consecinţă acestea sunt cele două produse care vor primi sprijin anul acesta. Anul viitor, dacă cifrele se schimbă, se vor schimba şi cele două produse. Peste doi ani, acelaşi lucru", a explicat Petrescu.

Guvernul a dat în şedinţa de miercuri un punct de vedere referitor la propunerea legislativă intitulată "Lege pentru aprobarea Programului carne de porc din fermele româneşti", iniţiată de senatorul PSD, Doina Silistru, împreună cu un grup de parlamentari PSD şi ALDE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.