Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul e în corzi? Măsură-surpriză pe masa PSD / SURSE

psd

În PSD circulă varianta reducerii la minimum a subventiilor pe care le primesc partidele de la stat, în contextul rectificării bugetare care arată un deficit bugetar de 1,94% din PIB după primele șase luni.

Subvențiile primite de partide de la bugetul de stat au explodat după ce legea a fost modificată în Parlament în 2017 și a permis majorarea sumelor primite cu titlu gratuit.

PSD pregătește un pachet mai amplu de sporire a veniturilor la bugetul de stat și de limitare a cheltuielilor, printre variante fiind supraimpozitarea pensiilor speciale, taxa pe sucurile cu zahar, cresterea accizei la tigari, taierea unor posturi din administratie, reducerea numarului secretarilor de stat, conditionarea gratuitatii pe CFR pentru studenti de rezultatele de la scoala.

De asemenea, guvernatorul BNR Mugur Isărescu ar fi efectuat in aceasta saptamana o vizita la Palatul Victoria pentru discutii pe marginea rectificarii bugetare si a deficitului bugetar, spun surse politice.

Citește și: Lovitură de proporții în PSD: Guvernul avertizează că legea INDEMNIZAȚIEI MAMELOR, depusă de Liviu Dragnea și Lia Olguța Vasilescu, este NECONSTITUȚIONALĂ .

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.