Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul elimină impozitul pe clădiri și teren pentru anumite persoane (proiect)

impozit portofel

Un proiect de ordonanță pregătit de Guvernul Cîțu prevede eliminarea impozitului pe clădiri/teren pentru mai multe categorii de persoane.

Potrivit draft-ului de act normativ consultat de ȘTIRIPESURSE.RO, se propune modificarea Codului Fiscal astfel:

1. Se scutesc de la plata impozitului pe clădiri pentru clădirile folosite ca domiciliu și terenurile aferente acestor clădiri, aflate în proprietatea sau coproprietatea:

- persoanele din cadrul MAI și MApN care au participat efectiv la acțiuni militar, misiuni și operații prevăzute la art. 2, lit. c) - f) și j) din Legea nr.168/2020.

- persoanele persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum și cele deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, prevăzute la art. 1 și 5 alin. (1) - (3) din Decretul-lege nr. 118/1990; scutirea rămâne valabilă și în cazul transferului proprietății prin moștenire către copiii acestora

- persoanele persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice; scutirea rămâne valabilă și în cazul transferului proprietății prin moștenire către copiii acestora, indiferent unde aceștia domiciliază

2. Categoriile menționate anterior vor beneficia și de scutire de la plata impozitului pe mijloacele de transport, pentru un singur mijloc de transport la alegerea acestora:

3. Autoritățile publice locale primesc dreptul de a decide acordarea scutirii de la plata impozitului pe mijloacele de transport pentru „luptătorii pentru Victoria Revoluției din Decembrie 1989”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.