Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul face economii pe spatele copiilor din gradinite si scoli

elevi

Guvernul face economii pe spatele copiilor din greadinite si scoli. Bugetul pe 2015 nu este atat de mare pe cat si-ar fi dorit guvernantii, de aceea Guvernul a trebuit sa gaseasca solutii pentru reducerea cheltuielilor. Astfel una dintre deciziile luate de guvernanti a fost taierea mierii acordate copiilor din gradinite si scoli ca supliment nutritiv.

"În anul 2015 se suspendă aplicarea prevederilor Legii 509/2006 privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preşcolari şi elevii din clasele I-IV din învăţământul de stat şi confesional", se arată în proiectul unei ordonante de urgenta obtinut de Mediafax.

Prescolarii si elevii claselor I-IV primesc din 2007 cate 60g de miere pe saptamana ca supliment nutritiv pentru o dezvoltare sanatoasa. Aceasta era acordata prin doua sau trei portii pe saptamana si desi initial cheltuielile trebuiau suportate de Ministerul Educatiei, acestea au fost transferate autoritatilor locale.

În prezent, preşcolarii şi elevii din clasele I-IV din învăţământul de stat şi confesional mai primesc lapte şi corn, precum şi mere, în cadrul programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.