Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul face noi precizări în cazul Antena 3: Ce s-a decis în ședință

gov.ro
dacian ciolos

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a afirmat joi, referitor la solicitarea Comisiei de cultură a Senatului în cazul Antena Group, că Guvernul a luat act de această cerere şi o va citi cu atenţie.

"Am luat act de această solicitare. Din câte am înţeles, comisia din Senat vorbeşte despre evacuare. Nu există o asemenea decizie de evacuare. Există o notificare de evacuare voluntară. O decizie de evacuare o ia o instanţă. Aşa că am luat act de această solicitare cu amendamentul pe care vi l-am spus. O vom citi în continuare cu atenţie", a declarat Suciu.

Citește și: Klaus Iohannis începe să piardă lupta pe Facebook: Potop de jigniri și retrageri de like-uri

Comisia pentru cultură şi media a Senatului a condamnat "ferm" acţiunile "în forţă" ale funcţionarilor ANAF faţă de Antena Group, considerându-le drept "o intimidare" şi a cerut Guvernului să adopte în regim de urgenţă măsuri administrative corecte care să asigure funcţionarea celor cinci posturi de televiziune.

Potrivit unui comunicat de presă, Comisia pentru cultură şi media a Senatului a analizat "consecinţele foarte grave pe care intervenţia abuzivă a ANAF, la cinci sedii de televiziune ale grupului Intact, le poate avea pentru libertatea presei din România, garantată prin Constituţie".

Citește și: Băsescu, lovitură finală pentru Iohannis: ”Ați înțeles? E sluga zăpăciților, a sabotat statul”

"Într-o societate democratică, instituţiile publice nu trebuie să acţioneze într-o manieră care să nască îndoieli cu privire la respectarea normelor statului de drept, nici din neglijenţa acţiunii, nici cu intenţie. O posibilă întrerupere a emisiei, cauzată de decizia de evacuare a clădirilor, ar constitui o limitare nepermisă a libertăţii de exprimare a instituţiilor de presă din România şi a dreptului cetăţenilor la liberă informare", se menţionează în comunicat.

Citește și: Un animator de radio și cântăreț român a murit la 36 de ani / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.