Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul francez salută 'poziţia înţeleaptă' a Angelei Merkel cu privire la închiderea staţiunilor de ski din UE

www.express.co.uk
Emmanuel Macron Angela Merkel

Ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, a salutat joi "poziţia înţeleaptă" a cancelarului Germaniei, Angela Merkel, care a anunţat că va propune ca staţiunile de ski din Uniunea Europeană să fie închise până la data de 10 ianuarie 2021, în ideea de a evita răspândirea coronavirusului, transmite AFP.

"Cred că poziţia exprimată de Angela Merkel este o poziţie înţeleaptă şi acesta este şi punctul de vedere promovat de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, din prima zi", a spus Bruno Le Maire cu ocazia unei deplasări la Roma. "Întotdeauna poziţia exprimată de preşedintele Franţei a fost aceea că asupra acestui subiect este nevoie de o coordonare strânsă între statele membre astfel încât unele să nu fie penalizate de deciziile pe care le pot lua altele", a adăugat Bruno Le Maire, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Raluca Turcan, un nou val de critici dure la adresa PSD: ‘A lăsat Guvernul PNL fără mijloace legale de protecție a sănătății publice’

Angela Merkel i-a sfătuit miercuri pe germani să nu plece în străinătate în perioada vacanţei de Crăciun, în special la ski. De asemenea, Angela Merkel a spus că Guvernul de la Berlin şi autorităţile regionale vor cere Uniunii Europene să interzică vacanţele de ski până la data de 10 ianuarie. "Voi fi sinceră cu voi, nu pare că va fi un lucru uşor de realizat, însă noi vom încerca", a recunoscut cancelarul german.

Landul Bavaria, o destinaţie apreciată de schiorii germani, a anunţat marţi închiderea staţiunilor pe perioada Crăciunului. Însă Austria vecină intenţionează să adopte o altă linie şi preconizează să deschidă pârtiile de ski.

"Pentru industria turistică din Austria şi turismul său de iarnă, pandemia de Covid-19 este o enormă ameninţare din orice punct de vedere, atât al sănătăţii dar şi economic", a declarat marţi ministrul austriac al Finanţelor, Gernot Blümel. Potrivit acestuia, închiderea pârtiilor de ski ar însemna venituri pierdute de ordinul a 2,4 miliarde de euro în cele trei săptămâni de vacanţă din preajma Crăciunului. "Dacă UE vrea cu adevărat acest lucru, va trebui să plătească", a spus Gernot Blümel, apreciind că UE va fi nevoită să acorde despăgubiri echivalente cu 80% din aceste venituri, în linie cu schema de ajutor adoptată de Guvernul austriac pentru companiile afectate de Covid-19.

Citește și: Fotografie de ultim moment! Marcel Vela, imagine cu leul apărut în videoclipul lui Dani Mocanu

Anterior, premierul italian Giuseppe Conte a spus că italienii nu vor mai putea să-şi petreacă vacanţa de Crăciun la schi din cauza pandemiei de COVID-19. Conte a declarat că a pledat pentru "coordonare europeană" pe această temă.

"Dacă pârtiile trebuie să rămână închise, acest lucru ar trebui să se aplice întregii Europe", a declarat marţi preşedintele regiunii Veneto, Luca Zaia, pentru ziarul Corriere della Sera. "Nu puteţi interzice schiul în Tirolul de Sud (Italia) şi permite accesul în Carintia (Austria). Ar fi o glumă inacceptabilă", a mai spus Zaia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.