Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul francez şi politica migraţionistă, subiectul în şase lucrări pariziene atribuite lui Banksy

 Banksy

Guvernul francez şi politica migraţionistă reprezintă subiectul a şase lucrări care au apărut în ultimele zile în Paris şi sunt atribuite misteriosului artist Banksy, informează news.ro.

Niciuna dintre lucrări nu a fost semnată, aşa cum s-a întâmplat cu cele apărute în ultimii ani, însă experţii spun că ele sunt autentice.

Pe peretele unei clădiri din nordul Parisului, în apropierea unui adăpost pentru refugiaţi care a fost închis în luna martie în ciuda protestelor primarului socialist Anne Hidalgo, un desen arată cum o fată de culoare colorează cu spray roz un model floral peste o svastică, având alături un sac de dormit şi un urs din pluş.

De la închiderea adăpostului, 2.000 de imigranţi, inclusiv copii şi adolescenţi, dorm de-a lungul canalelor şi sub poduri, şi chiar lângă desenul lui Banksy.

Speciliştii spun că acestă lucrare este o urmare a picturii „Go Flock Yourself”.

Banksy, un susţinător al cauzei refugiaţilor, nu a confirmat că lucrările îi aparţin.

Citește și: 'Jurassic World: Fallen Kingdom', încasări de 150 de milioane de dolari în weekendul de debut

El a călătorit în numeroase locuri pentru a-şi exprima, prin arta sa, punctul de vedere politic despre subiecte ca Brexit şi soarta palestinienilor.

În 2015, a realizat o pictură murală la marginea taberei din Calais, care găzduia imigranţi ce încercau să ajungă în Marea Britanie. Ea a fost distrusă de autorităţi. „The Son of a Migrant from Syria" îl înfăţişa pe cofondatorul Apple Steve Jobs, de origine siriană, care ducea un rucsac şi un computer Apple.

Istoricul de artă şi expertul în arta urbană Paul Ardenne a declarat pentru AFP că lucrările din Paris sutn foarte asemănătoare stilului lui Banksy.

O alta are legătura cu interzicerea veşmântului niqab în Franţa - Napoleon, traversând Alpii pentru a invada Italia în 1800, este îmbrăcat şi are faţa acoperită cu pelerina roşie. O a treia lucrarea fost montată lângă Universitatea Sorbona şi face referire la protestele studenţeşti care au avut loc aici în urmă cu 50 de ani. În apropiere, o lucrare critică politicienii şi marii afacerişti - un bărbat în costum oferă unui câine un os, după ce i-a tăiat cu fierăstrăul un picior.

Alte două lucrări au ca personaj principal şobolanul - într-una, animalul dinamitează un semn de circulaţie, iar în cealaltă, el se află pe dopul unei şampanii.

Ardenne a mai spus că nu este atât de important dacă lucrările îi aparţin lui Banksy, ci că ele „arată că efectul Banksy şi abilitatea lui de a manipula media funcţionează”.

viewscnt

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.