Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul franceza cerut dizolvarea unor asociații jihadiste înscrise pe lista organizaţiilor teroriste a Uniunii Europene

Getty Images
jihadiști

Ministrul de interne francez, Christophe Castaner, a anunţat miercuri că a cerut dizolvarea a patru asociaţii care 'legitimează în mod regulat jihadul armat, atât prin predicile ţinute, cât şi prin scrierile puse la dispoziţia credincioşilor şi utilizatorilor de internet', potrivit AFP, potrivit agerpres.ro.

Aceste asociaţii sunt 'Centrul Zahra Franţa', 'Federaţia şiită a Franţei', 'Partidul antisionist' şi 'France Marianne Télé', a precizat ministrul de interne în comunicatul său.

Citește și: Propunere șocantă! O susținătoare USR-PLUS vrea ca avortul să fie obligatoriu!

'Aceste justificări ale jihadului armat, fără niciun fel de moderaţie, sunt însoţite de o îndoctrinare a tinerilor 'Centrului Zahra' în perspectiva războiului sfânt şi de o apologie constantă, în special prin internet, a acţiunilor unor grupări precum Hamas, Jihadul islamic (palestiniene) şi aripa armată a Hezbollahuliui (şiit libanez), toate înscrise pe lista organizaţiilor teroriste a Uniunii Europene', mai adaugă ministrul.

Cu sediul în Grande-Synthe (nord), 'Centrul Zahra Franţa' şiit găzduieşte asociaţiile vizate de minister şi a căror dizolvare trebuie decisă în mod oficial de către preşedintele Emmanuel Macron.

Citește și: EXCLUSIV Planuri mari pentru Rareș Bogdan în Parlamentul European – Cum îi va apăra pe toți românii

'Acestea sunt asociaţii deschis antisemite şi periculoase', a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Benjamin Griveaux, într-un raport al Consiliului de Miniştri.

'Centrul Zahra Franţa' a făcut deja obiectul mai multor măsuri administrative şi al unor operaţiuni ale poliţiei în ultimele luni.

Citește și: Propunere șocantă! O susținătoare USR-PLUS vrea ca avortul să fie obligatoriu!

Birourile sale din Grande-Synthe au fost vizate la 2 octombrie de o operaţiune antiteroristă. Percheziţiile au condus la descoperirea unor arme de foc deţinute ilegal. Trezorierul acestei asociaţii a fost condamnat la 18 luni de închisoare de către un tribunal de corecţie din Dunkerque pentru deţinere ilegală de arme.

Un lăcaş de cult pe care 'Centrul Zahra Franţa' îl administrează în Grande-Synthe a fost închis la 15 octombrie pentru o durată de şase luni, printr-o decizie a prefecturii, aminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.