Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul găzduiește expoziția fotografică 'What if' pentru marcarea Zilei Mondiale a Refugiatului

Guvernul Romaniei
guvernul romaniei sigla

Guvernul României găzduiește, în perioada 18-21 iunie 2019, la Palatul Victoria, expoziția fotografică „What if”, creația artistului român Horia Manolache, pentru marcarea Zilei Mondiale a Refugiatului.

Tema migrației și problematica refugiaților constituie priorități ale Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Pe parcursul mandatului Președinției rotative, țara noastră a reușit avansarea discuțiilor în acest domeniu și obținerea acordului politic cu Parlamentul European cu privire la revizuirea cadrului juridic pentru funcționarea rețelei europene a ofițerilor de legătură în materie de migrație. Acest demers vizează combaterea contrabandei cu migranți și îmbunătățirea coordonării statelor membre UE cu state terțe.

Totodată, Guvernul se preocupă de integrarea și protecția migranților și refugiaților aflați pe teritoriul țării noastre prin implementarea unor mecanisme eficiente în vederea creșterii colaborării inter-instituționale în domeniul imigrației și integrării atât la nivel central, cât mai ales la nivel local.

Citește și: 'Avengers: Endgame' şi 'Game of Thrones' au fost recompensate la gala MTV Movie & TV Awards

Prin găzduirea acestei expoziții, Guvernul își propune să prezinte o perspectivă nouă asupra condiției și destinului refugiatului. Proiectul „What if”, realizat cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional, reproduce 10 portrete ale unor monarhi europeni și le reconstituie înlocuind regii istorici cu refugiați contemporani care trăiesc în România.

Horia Manolache și-a pus gratuit lucrările la dispoziția Guvernului pentru realizarea acestei expoziții. Artist care documentează și aduce în atenția publicului o varietate mare de categorii de oameni care au nevoie de integrare și protecție, a realizat numeroase proiecte fotografice cu caracter social, printre care “Prinț și cerșetor” (www.huffingtonpost.com), „Viața din sens opus” (http://viatadinsensopus.ro) și „Mână cu mână” (http://manacumana.ro) ce au avut scop strângerea de fonduri pentru oamenii străzii și copiii orfani din România, potrivit unui comunicat remis STIRIPESUSSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.