Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul german cere Croaţiei să clarifice situaţia privind migranţii de la graniţa cu Bosnia: 'Maltratarea refugiaţilor este inacceptabilă'

Agerpres - Reuters
migranti germania

Guvernul german "a luat act cu mare îngrijorare" de relatările şi imaginile privind relele tratamente aplicate refugiaţilor şi migranţilor la graniţa Croaţiei cu Bosnia-Herţegovina, care este şi o frontieră externă a UE.

"Maltratarea refugiaţilor şi migranţilor de către grăniceri este inacceptabilă", a declarat luni un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe german, citat de DPA.

"Orice fel de protecţie a frontierei trebuie să respecte standardele umanitare prevăzute în toate circumstanţele, să respecte dispoziţiile aplicabile din legislaţia internaţională şi europeană, precum şi valorile fundamentale europene", a adăugat el.

Imagini difuzate de televiziunea germană săptămâna trecută au arătat bărbaţi mascaţi pe teritoriul Croaţiei folosind bastoane pentru a împinge refugiaţii şi migranţii înapoi în Bosnia şi a face imposibil pentru ei să ceară azil, potrivit Agerpres.ro.

Jachetele purtate de mascaţi şi bastoanele pe care le foloseau sugerau că ei erau membri ai forţelor speciale ale poliţiei croate.

Ministerul de Externe german a transmis că "sprijină pe deplin" o anchetă a Comisiei Europene privind "acuzaţiile grave" de rele tratamente.

Organizaţiile pentru drepturile omului raportează încălcări ale legii la frontierele externe ale UE de mai mulţi ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.