Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul german şi-a exprimat 'sprijinul explicit' faţă de OMS, după suspendarea contribuţiei SUA la această organizaţie

oms

Guvernul german şi-a exprimat miercuri ''sprijinul explicit'' faţă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), în urma deciziei preşedintelui american Donald Trump de a suspenda contribuţia SUA la această organizaţie pe care liderul de la Casa Albă o acuză că nu a luat măsuri de prevenire a pandemiei de COVID-19 şi apoi a gestionat-o prost.

''Activitatea OMS este foarte importantă, mai ales în aceste momente'' şi ca atare merită ''tot sprijinul nostru şi de asemenea finanţarea cuvenită'', a declarat purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel, Steffen Seibert, citat de agenţia EFE, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Incredibil! Iată ce medicament este pe lista OMS pentru combaterea Covid-19

''Guvernul german susţine multilateralismul şi OMS este un instrument relevant al acestuia'', a completat el, dar nu a precizat dacă această chestiune a situaţiei OMS va fi abordată la videoconferinţa la care liderii G7 intenţionează să participe joi.

Preşedintele Donald Trump şi directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, s-au angajat într-o dispută publică în timp ce pandemia se extinde. Washingtonul reproşează în principal OMS că această organizaţie a acceptat fără o analiză critică informaţiile incomplete prezentate de China - căreia Ghebreyesus i-a mulţumit pentru ''transparenţă'' -, ignorarea avertismentelor timpurii ale Taiwanului privind transmiterea coronavirusului de la om la om şi opoziţia OMS faţă de închiderea graniţelor ca măsură de stopare a răspândirii acestui nou virus.

Citește și: Reținută pentru 24 de ore în trecut, a ajuns acum, în plină stare de urgență, să aibă contracte cu statul! Tânăra este membru PNL

Prin urmare, Trump a anunţat marţi suspendarea contribuţiei SUA la această organizaţie ''pe perioada realizării unui studiu care va examina rolul OMS în gestionarea profund eronată şi ascunderea răspândirii coronavirusului", conform declaraţiei sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.