Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul german şi-a îmbunătăţit prognozele referitoare la evoluţia PIB-ului în 2023

capital.com
economie germania

Guvernul german şi-a îmbunătăţit prognozele referitoare la evoluţia PIB-ului în 2023.

Guvernul german şi-a îmbunătăţit prognozele referitoare la creşterea economică din acest an, până la 0,4% de la 0,2% cât estima anterior, potrivit previziunilor economice de primăvară publicate miercuri, transmite Reuters.

"O revenire graduală are loc în prezent, în pofida unui context dificil persistent", a declarat ministrul german al Economiei, Robert Habeck.

Cele mai recente date economice, precum producţia industrială, comenzile primite şi moralul mediului de afaceri, arată spre o relansare economică în cursul acestui an, se arată în previziunile economice de primăvară, informează Agerpres.

"Pentru anul următor, ne aşteptăm ca relansarea să continue şi să se extindă", a spus Habeck.

Cu toate acestea, în ceea ce priveşte prognozele pentru 2024, Guvernul german şi-a revizuit uşor în jos estimările de creştere până la 1,6%, de la un avans de 1,8% cât estima în luna ianuarie.

De asemenea, autorităţile de la Berlin şi-au revizuit, în scădere cu 0,1 puncte procentuale, şi prognozele de inflaţie, atât pentru 2023 cât şi pentru 2024, până la 5,9%, respectiv 2,7%. Anul trecut, cea mai mare economie europeană a înregistrat o inflaţie de 6,9%.

În pofida măsurilor de sprijini introduse de Guvernul de la Berlin precum şi a creşterii veniturilor, consumul privat va fi unul slab din cauza diminuării puterii de cumpărare de către inflaţie, se precizează în raportul publicat miercuri. Însă consumul privat urmează să îşi revină la finalul acestui an, pe măsură ce inflaţia va continua să scadă.

Cele mai recente prognoze economice publicate miercuri arată că Guvernul german este uşor mai optimist decât principalele institute economice, care în prognozele lor comune se aşteaptă la o creştere a PIB de 0,3% în acest an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.