Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul german suplimetează fondurile pentru întoarcerea voluntară a migranţilor

Guvernul german va majora sumele oferite solicitanţilor de azil care decid să revină în mod voluntar în ţările de origine, a anunţat Ministerul federal de Interne, transmite DPA, potrivit agerpres.

Pentru acest program, care începe miercuri, au fost alocate 40 milioane de euro, au precizat autorităţile.

Citeşte şi: Martin Schulz califică politica administraţiei Trump ca fiind 'NEAMERICANĂ'

Obiectivul programului este încurajarea persoanelor care au depus cerere de azil să revină în ţările de origine înainte de finalizarea procedurii de azil.

Fiecare solicitant de azil în vârstă de peste 12 ani care îşi retrage cererea va primi 1.200 de euro. Cei cărora le sunt respinse cererile şi aleg să nu facă recurs în termenul legal vor primi câte 800 de euro.

'Pentru oricine care nu are perspective de a rămâne în Germania, plecarea voluntară reprezintă o cale mai bună decât deportarea', a subliniat ministrul de interne Thomas de Maiziere.

Pentru a se evita abuzurile, din acest program sunt excluşi cetăţeni ai anumitor state şi din anumite regiuni, precum Balcanii de Vest.

Potrivit Ministerului federal de Interne, în 2015, la apogeul crizei migranţilor, Germania a primit pe teritoriul său 890.000 de solicitanţi de azil. În 2016, numărul lor a scăzut la 280.000.

Guvernul german a fost criticat pentru deportarea în ţări aflate încă în conflict, precum Afganistan, a solicitanţilor de azil respinşi. În acelaşi timp, Berlinul este supus presiunilor de a reduce numărul refugiaţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.