Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Martin Schulz califică politica administraţiei Trump ca fiind 'NEAMERICANĂ'

Candidatul social-democraţilor germani la funcţia de cancelar, Martin Schulz, a criticat ca 'neamericane' politicile noului lider de la Casa Albă, Donald Trump, şi a avertizat în legătură cu ridicarea sancţiunilor impuse Rusiei pentru rolul acesteia în criza din Ucraina, transmite Reuters, conform agerpres.

Într-un interviu acordat grupului de presă german Funke, fostul preşedintele al Parlamentului European a formulat unele din cele mai dure remarci ale unui politician german faţă de noul preşedinte al SUA după instalarea acestuia, Schulz insistând că Europa va trebui să apere valorile liberale.

Citeşte şi: Ban Ki-moon se retrage din viaţa politică şi nu mai candidează la preşedinţia Coreii de Sud

'Ceea ce Trump face este neamerican', a afirmat Schulz, amintind că Statele Unite reprezintă, ca nicio altă ţară din lume, valorile iluminismului, democraţiei şi libertăţii.

'Dacă Trump agită acum o bilă de demolare prin acest set de valori, atunci îi voi spune în calitate de cancelar: aceasta nu este politica Germaniei şi a Europei', adăugă Schulz, în interviul ce va fi difuzat miercuri.

Partidul Social-Democrat german l-a desemnat pe Martin Schulz pentru a fi contracandidatul Angelei Merkel la funcţia de cancelar în alegerile federale din luna septembrie, o mişcare surprinzătoare care a adus un plus de sprijin popular pentru această formaţiune.

Referindu-se la preşedintele rus Vladimir Putin şi la conflictul din Ucraina, Schulz a estimat că sancţiunile impuse Moscovei ar putea fi ridicate numai după implementarea de către ambele părţi a acordului de pace de la Minsk.

Citeşte şi: Citeşte şi: Israelul aprobă construcţia a 3000 de locuinţe pentru colonişti în Cisiordania

'Atât timp cât acordul de pace de la Minsk nu este implementat pe deplin, sancţiunile nu pot fi ridicate. Trebuie să-i spunem foarte clar lui Putin că Rusia este obligată să respecte şi să apere dreptul internaţional', mai afirmă Schulz.

Această declaraţie este de natură să aducă mai multă claritate în ce priveşte poziţia lui Schulz faţă de Rusia, după ce unii membri marcanţi ai SPD s-au pronunţat în favoarea unei ridicări parţiale a sancţiunilor dacă Moscova pune în aplicare unele prevederi ale planului.

Cancelarul Angela Merkel, unul din arhitecţii acordului de pace de la Minsk, a declarat în mod repetat că sancţiunile împotriva Rusiei pot fi ridicate numai după implementarea deplină a acestor prevederi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.