Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Germaniei trimite o fregată în sudul Mării Mediterane, pentru oprirea traficului cu armament în Libia

remnmilitaryblog.files.wordpress.com
nava vapor fregata

Guvernul Germaniei a anunţat, marţi, că în următoarele săptămâni va trimite o fregată în sudul Mării Mediterane, pentru Misiunea Uniunii Europene de aplicare a embargoului privind aprovizionarea cu armament a Libiei, anunță MEDIAFAX.

Fregata "Hamburg", care va avea la bord 250 de militari germani, ar urma să ajungă în largul Libiei la jumătatea lunii august, afirmă surse guvernamentale germane citate de agenţia DPA şi de publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Citește și: Studiu șocant: Motivul pentru care majoritatea românilor se apucă de fumat

Operaţiunea "Irini" a Uniunii Europene are rolul stabilizării Libiei prin aplicarea embargoului Naţiunilor Unite privind aprovizionarea cu armament şi a activităţilor de contrabandă cu petrol.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a acuzat Turcia, în urmă cu câteva luni, că a trimis mercenari şi nave militare în Libia. Potrivit presei internaţionale, Turcia a transferat în Libia mii de combatanţi insurgenţi sirieni, în condiţiile în care Administraţia Recep Tayyip Erdogan a anunţat că susţine Guvernul libian recunoscut de Naţiunile Unite în conflictul cu gruparea insurgentă Armata Naţională Libiană.

Citește și: Lovitură pentru Statul Român! Un membru al clanului Corduneanu vrea bani, după ce a fost achitat de instanță

Rusia, Egiptul şi Emiratele Arabe Unite îl susţin pe liderul insurgent Khalifa Haftar, în timp ce Occidentul şi Turcia sunt de partea Guvernului de uniune naţională condus de Fayez al-Sarraj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.