Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul grec va acorda ajutor financiar regiunii Creta, lovită de intemperii

Vacantion in Greece
Creta
Regiunea din împrejurimile staţiunii balneare Agia Pelagia, în apropiere de Heraklion, a fost cea mai afectată de furtună.

Rezidenţii ale căror locuinţe sau afaceri au fost avariate vor primi sprijin de urgenţă în valoare de 6.000 de euro, a relatat luni postul naţional de radio ERT. În plus, autorităţile locale vor primi 400.000 de euro pentru repararea elementelor de infrastructură avariate cum ar fi reţeaua de electricitate sau de alimentare cu apă, precum şi pentru a îndepărta cantitatea enormă de noroi de pe străzi.

Şcolile au rămas închise luni.

Furtunile nu sunt un fenomen neobişnuit pentru luna octombrie în regiunea mediteraneeană, potrivit meteorologilor citaţi de presa grecească, dar durata şi intensitatea acestor fenomene sunt mai mari din cauza încălzirii globale.

Potrivit biroului meteorologic, o cantitate de precipitaţii înregistrată de obicei pe întreg parcursul lunii octombrie a căzut în regiunea afectată în decursul unei ore în acest weekend.

''A fost cea mai severă furtună din ultimii 100 de ani'', a declarat guvernatorul Cretei, Stavros Arnaoutakis, pentru site-ul de ştiri Protothema.

Luni, soarele strălucea din nou în cele mai multe din regiunile Greciei. Între timp, vremea neprielnică s-a abătut asupra insulei mediteraneene Cipru cu o intensitate diminuată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.