Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul ia în calcul să majoreze pedepsele pentru funcționarii care fură din fonduri europene

Radu Pop
forbes.ro
fonduri europene

Guvernul se gândește la înăsprirea pedepselor pentru bugetarii care comit fraude cu fonduri europene, spun surse politice.

Legislația ar putea fi modificată astfel încât funcționarii prinși că au furat fonduri europene să primească o pedeapsă majorată cu 50%, în contextul în care salariile bugetarilor care lucrează cu fonduri europene au fost majorate cu până la 50%, potrivit surselor citate.

Guvernul a aprobat la finalul anului trecut o majorare salarială pentru personalul care gestionează fondurile europene din programele operaţionale aferente perioadei de programare 2021 - 2027, cât şi PNRR.

Majorarea se acordă pentru „stimularea” personalului „în vederea realizării investiţiilor cuprinse în PNRR şi pentru a asigura un aparat de lucru suficient de adecvat care să asigure îndeplinirea celor 507 jaloane până la data de 31 august 2026”.

De asemenea, în ianuarie, Guvernul a majorat cu până la 50% salariile președinților și ale vicepreședinților de consilii județene, dar și ale primarilor și viceprimarilor care implementează proiecte finanțate din fonduri europene și prin PNRR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.