Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul indian continuă să vadă criptomonedele ca pe o alternativă de pariuri și jocuri de noroc: 'blockchain nu cripto'

forkast.news
bitcoin india criptomonede

Poziția Indiei „blockchain, nu cripto” a condus la politici dezastruoase privind cripto-ul, forțând mai multe firme cripto înfloritoare să se mute.

Întreprinderile crypto din India se confruntă cu noile politici fiscale, deoarece volumele de tranzacționare s-au secat și multe firme de criptomonede consacrate caută să se mute în jurisdicții mai prietenoase cu cripto-ul, conform cointelegraph.com.

În timp ce multe țări dezvoltate și chiar mai multe dintre omologii săi asiatici studiază și formulează în mod activ reglementări cripto mai bune, guvernul indian a menținut o atitudine „blockchain, nu cripto”.

S-ar putea părea că guvernul face un pas de precauție pentru a se concentra asupra tehnologiei de bază, păstrând în același timp distanța față de piața cripto volatilă și riscantă. Cu toate acestea, luând în considerare politicile și declarațiile recente ale ministrului de finanțe, precum și ale parlamentarilor în exercițiu, problema pare să fie mai mult o lipsă de înțelegere.

Noile legile privind taxele criptografice introduse, de exemplu, sunt foarte motivate de legile țării privind jocurile de noroc și au fost introduse și adoptate în grabă, fără nicio contribuție din partea părților interesate din ecosistem. După cum au avertizat mulți experți în cripto, politica fiscală dură i-a îndepărtat pe comercianți de bursele indiene.

Mulți miniștri din guvernul de guvernământ au propagat narațiuni false împotriva criptomonedei fără a oferi nicio dovadă care să le susțină afirmațiile. Sushil Kumar Modi, un membru al parlamentului din partidul de guvernământ, a comparat criptomoneda cu „jocuri de noroc pur” și a cerut „să impună mai multe taxe asupra acesteia, astfel încât guvernul să poată obține venituri și oamenii să poată fi descurajați să investească în acest activ volatil”.

Declarația este un exemplu clar nu numai de lipsă de înțelegere, ci și de contradicție, în sensul că el vorbește despre descurajarea oamenilor să investească în cripto, crezând că ar aduce mai multe venituri guvernului.

Sathvik Vishwanath, co-fondator și CEO al schimbului de criptomonede indian Unocoin, a declarat pentru Cointelegraph:

„Guvernul continuă să vadă crypto ca pe o alternativă de pariuri și jocuri de noroc, datorită căreia sunt gata să-și susțină tehnologia, dar nu și jetoane pe lângă aceasta.”

Este important să înțelegem faptul că cripto și blockchain sunt oarecum inseparabile. Token-urile cripto joacă un rol esențial în funcționarea proiectelor blockchain și a recompenselor bazate pe blockchain.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.