Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul israelian aprobă legea care permite închiderea unor televiziuni străine - Al Jazeera este prima țintă

al jazeera

Guvernul israelian a aprobat reglementări care îi vor permite să închidă temporar canalele de știri străine în timpul stărilor de urgență, cum ar fi războiul actual cu grupul terorist Hamas din Gaza, în cazul în care consideră că televiziunea dăunează securității naționale.

Ministrul Comunicațiilor, Shlomo Karhi, a condus demersul de a aproba aceste reglementări pentru a închide canalul de știri Al Jazeera, despre care susține că a afectat securitatea națională.

Reglementările sunt retroactive, ceea ce înseamnă că emisiunile difuzate de rețeaua din Qatar de la începutul războiului pot fi folosite ca bază pentru decizia de închidere a filialei locale a postului de știri pro-palestinian.

"Israelul este în război pe uscat, în aer, pe mare și pe frontul diplomației publice. Nu vom permite în niciun fel emisiuni care dăunează securității statului... Emisiunile și reportajele Al Jazeera constituie o incitare împotriva Israelului, ajută Hamas-ISIS și organizațiile teroriste cu propaganda lor și încurajează violența împotriva Israelului", spune Karhi, potrivit The Times od Israel.

Cum funcționează noua reglementare

Potrivit noilor reglementări, ministrul comunicațiilor - cu acordul ministrului apărării - va putea ordona furnizorilor de televiziune să înceteze difuzarea postului de știri în cauză; să închidă birourile acestuia în Israel, să confiște echipamentele și să închidă site-ul său sau să restricționeze accesul la acesta, în funcție de locația serverului său.

Decizia trebuie să fie aprobată de cabinetul de securitate, trebuie să se bazeze pe avize juridice ale instituției de securitate, conform cărora postul de televiziune aduce într-adevăr atingere securității naționale, și este supusă revizuirii unei instanțe districtuale.

O astfel de decizie va fi valabilă timp de 30 de zile, dar poate fi prelungită pentru perioade suplimentare de 30 de zile. Reglementările de urgență vor fi în vigoare timp de trei luni sau până când starea de urgență specifică va fi încheiată în mod oficial de către guvern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.