Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul italian a ajuns să fie ȘANTAJAT de o companie care a activat în România: Dezvăluirile făcute de ministrul Luigi Di Maio

Corriere della Sera
Luigi Di Maio

Ministrul italian al Industriei, Luigi Di Maio, a acuzat doi mari investori - producătorul indian de oţel ArcelorMittal şi grupul local de transport Atlantia - că încearcă să şantajeze Guvernul în disputele lor separate cu autorităţile de la Roma, transmite Reuters.

Declaraţia sa vine după cea a ministrului de Interne italian, Matteo Salvini, care a arătat un oarecare sprijin Atlantia SpA, cea mai mare companie de infrastructură din lume. Săptămâna aceasta, Di Maio a ameninţat că va revoca concesionarea autostrăzilor gestionate de Autostrade per l'Italia, subsidiară a Atlantia, după prăbuşirea unui viaduct anul trecut pe autostrada A10, în regiunea oraşului italian Genova, care a provocat decesul al 38 de persoane, informează agerpres.ro.

Citește și: ÎCCJ a decis! Ce se întâmplă cu Sebastian Ghiță

"Dacă cineva vrea să fie de partea Atlantia sau a Arcelor Mittal care şantajează statul şi cer dispensă prevăzută prin lege (în cazul Arcelor) ameninţând cu închidperea oţelăriei, eu sunt alături de angajaţi şi nu voi fi niciodată de partea multinaţionalelor care şantajează statul", a spus Di Maio într-o postare video pe contul său de Facebook.

Anul trecut, ArcelorMittal a preluat oficial cea mai mare oţelărie din Europa, Ilva (Italia), întărindu-şi poziţia pe piaţa europeană, pe fondul temerilor sindicatelor privind păstrarea locurilor de muncă.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit: Una dintre ticăloșiile PSD lovește iar. E crunt!

Ilva, aflată în oraşul Taranto din sudul Italiei, producea anual nouă milioane tone de oţel, aproximativ 40% din producţia de oţel a Italiei, şi îl furniza producătorilor auto, de echipamente electrice şi constructorilor de nave. Guvernul italian a preluat temporar controlul la Ilva, pentru a supraveghea lucrările de curăţare ale acestei oţelării implicate într-un scandal de poluare.

ArcelorMittal intenţionează să investească în Ilva 2,4 miliarde de euro (2,7 miliarde de dolari), pentru a majora producţia şi a face oţelăria mai sustenabilă.

Citește și: Și-a dat demisia în direct! Antena 1 rămâne fără cunoscuta prezentatoare

Grupul ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică şi minieră din lume, prezentă în peste 60 de ţări, în 18 dintre acestea având unităţi proprii de producţie. Liberty a achiziţionat recent activele ArcelorMittal din Europa, printre care şi fostul Sidex Galaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.