Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul italian a prelungit până în 2 august măsura privind reducerea cu 0,30 euro a preţului carburanţilor

Guvernul italian a prelungit până în 2 august măsura privind reducerea cu 0,30 euro a preţului pentru litrul de benzină, motorină, GPL şi metan, pentru a ajuta familiile şi companiile să facă faţă creşterii preţurilor ca urmare a războiului din Ucraina, relatează agenţia EFE.

"Ministrul Economiei şi Finanţelor, Daniele Franco, şi ministrul Tranziţiei Ecologice, Roberto Cingolani, au semnat Decretul Interministerial privind prorogarea până în 2 august a măsurilor aflate în prezent în vigoare pentru reducerea preţului final al carburanţilor", au informat cele două ministere printr-un comunicat comun, potrivit Agerpres.ro.

"Reducerea cu 0,30 euro a preţului pentru litrul de benzină, motorină, GPL şi metan pentru autovehicule se prorogă astfel până la data menţionată", adaugă sursa citată.

Potrivit celei mai mari asociaţii a consumatorilor din Italia, Codacons, preţul mediu al benzinei în Italia este de 2,075 euro/litru, cu 28,5% mai mare faţă de cel din urmă cu un an, iar cel al motorinei de 2,030 euro/litru, în creştere cu 37,5%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.