Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul japonez a anulat ceremonia de comemorare a victimelor tsunami-ului din 2011 din cauza COVID-19

tsunami

Guvernul japonez a anulat ceremonia de comemorare a dezastrului provocat de tsunami-ul din 2011, ca parte a măsurilor luate pentru a evita extinderea epidemiei de COVID-19, scrie The Guardian, potrivit MEDIAFAX.

Ceremonia de comemorare urma să aibă loc la Tokyo pe 11 martie, la exact nouă ani după ce un cutremur puternic a dus la producerea unui tsunami care a ucis peste 18.000 de persoane pe coasta de nord-est a țării și a declanșat un incident major la centrala nucleară Fukushima Daiichi.

Citește și: Traian Băsescu explodează: Va arunca în aer!

Inițial, guvernul japonez a luat în considerare organizarea unei ceremonii mai restrânse și să le ceară participanților să ia măsuri de precauție împotriva virusului, dar a ajuns la concluzia că este nevoie de anularea evenimentului, anunță televiziunea de stat NHK, citată de The Guardian.

Primul ministru japonez, Shinzo Abe, a recomandat săptămâna trecută anularea evenimentelor sportive și culturale la scară largă, după ce guvernul a fost intens criticat pentru felul în care a gestionat situația în cazul focarului de coronavirus.

Japonia a înregistrat, miercuri, cel de-al 1.000-lea pacient infectat cu Covid-19. În acest număr sunt incluse și cele 706 persoane infectat de pe nava de croazieră Diamond Princess. Doisprezece persoane au murit din cauza virusului în Japonia, șase dintre aceștia fiind de pe vasul de croazieră.

Citește și: Rareș Bogdan atacă dur: Acest fapt arată cât de bolnavă este România!

De asemenea, săptămâna aceasta, organizatorii a două dintre cele mai mari festivaluri ale cireșilor înfloriți din Tokyo, au anunțat că au restrâns evenimentele pentru a descuraja participarea unui număr mare de vizitatori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.