Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Letoniei a extins starea de urgenţă la frontiera cu Belarus

Blue Swan Daily
Belarus Polonia, Lituania Letonia Estonia Ucraina

Guvernul Letoniei a extins starea de urgenţă la frontiera cu Belarus în condiţiile în care migranţii încearcă în continuare să intre pe teritoriul leton, relatează dpa.

Poliţiştii de frontieră letoni staţionaţi acolo vor fi autorizaţi să retrimită migranţii care intră ilegal dinspre Belarus.

Starea de urgenţă ar urma să expire la 10 februarie 2022 în patru regiuni din sudul şi sud-estul Letoniei. Măsura a intrat în vigoare iniţial pe 11 august, pentru o perioadă de trei luni. De atunci, aproape 1.800 de oameni au fost opriţi în timp ce încercau să traverseze ilegal graniţa.

Polonia, Lituania şi Letonia au raportat creşteri masive ale numărului de migranţi din Africa şi Orientul Mijlociu care au intrat recent dinspre Belarus în ultimele luni.

Uniunea Europeană l-a acuzat pe preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko de orchestrarea unei creşteri masive a sosirilor de migranţi la frontiera dintre Belarus, pe de o parte, şi Lituania, Polonia şi Letonia (state membre ale UE), pe de altă parte.

Ca răspuns la sancţiunile impuse de UE la adresa ţării sale pentru abuzuri contra drepturilor omului, Lukaşenko a anunţat în luna mai că autorităţile belaruse nu vor mai împiedica migranţii ilegali să utilizeze Belarusul ca rută de tranzit către Occident, potrivit Agerpres.ro.

Ulterior, au fost raportate creşteri masive ale trecerilor ilegale la frontiera externă a UE dinspre Belarus.

Ţara baltică a răspuns prin începerea construirii unui gard la frontiera cu Belarus, lucrările urmând să se încheie la jumătatea lunii noiembrie, potrivit Ministerului de Interne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.