Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul libian recunoscut de ONU lovește traficanții în vestul țării prin noi atacuri aeriene

CNBC.com
Libia

Noi lovituri aeriene au fost efectuate sâmbătă de guvernul libian recunoscut de ONU împotriva unor poziţii ale traficanţilor în vestul ţării, potrivit presei locale, notează AFP, citat de Agerpres.

Guvernul, cu sediul la Tripoli, anunţase că a ţintit, joi, tabere ale traficanţilor în aceeaşi regiune din vestul ţării.

"Lovituri aeriene au fost efectuate sâmbătă de drone care au vizat şi distrus camioane cisterne transportând combustibil de contrabandă" şi un sit "în apropierea podului Bir al-Ghanam" în oraşul Zawiya (45 de kilometri vest de Tripoli), potrivit canalului de televiziune Libya al-Ahrar.

Guvernul nu a confirmat aceste ultime lovituri şi niciun bilanţ nu a fost disponibil imediat.

Mai multe lovituri au vizat şi alte zone din Zawiya în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, au declarat locuitori pentru AFP.

Ministerul Apărării a anunţat că a efectuat joi atacuri aeriene "împotriva unor adăposturi ale traficanţilor de combustibil, narcotice şi fiinţe umane în regiunea litoralului de vest".

Potrivit presei locale, poziţiile se aflau la periferia oraşului Zawiya, scenă de câteva săptămâni a ciocnirilor între grupuri armate care se implică în trafic de persoane şi alt trafic, în special de combustibil.

Însă parlamentul, instalat în estul ţării, a acuzat vineri Tripoli că a efectuat "un atac" împotriva locuinţei unui deputat al oraşului, Ali Bouzribah, opozant al guvernului condus de Abdul Hamid al-Dbeibeh.

Loviturile de joi nu au făcut victime.

Misiunea de sprijin a ONU în Libia (MANUL) a afirmat vineri că aceste "evenimente" ilustrează "nevoia urgentă de reunificare a Libiei şi consolidarea instituţiilor de securitate şi militare pentru a garanta securitatea (...) libienilor".

De la căderea regimului lui Muammar Gaddafi în 2011, Libia s-a scufundat în haos şi este subminată de diviziuni alimentate de proliferarea grupurilor armate cu fidelitate variabilă.

Două guverne se luptă pentru putere acolo de un an: unul cu sediul la Tripoli (vest), condus de Dbeibah şi recunoscut de ONU, celălalt din est, susţinut de foarte puternicul mareşal Khalifa Haftar şi de parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.