Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul lui Klaus Iohannis - variante

iohannis

Un Guvern minoritar PNL, pe modelul din 2007-2008, și un Guvern cu UNPR sunt cele două variante luate în calcul în tabăra liberală, cu mai puțin de o lună înaintea sesiunii parlamentare de toamnă, au declarat, in week-end, surse liberale pentru STIRIPESURSE.RO.

Liberalii pot prelua Guvernul în cazul în care Victor Ponta își va demisia sau în cazul în care va fi înlăturat printr-o moțiune de cenzură. Varianta moțiunii de cenzură are șanse reduse de reușită, spun sursele citate, astfel că aceștia își pun speranțele într-un gest de onoare al Premierului dată fiind controversata situație juridică în care se află Ponta.

O primă variantă pentru PNL, luată în calcul în partid, este preluarea guvernării în jurul lunii octombrie, având ca sprijin în Parlament, pe marile proiecte, UNPR-ul. Nu este exclusă de către liberali nici varianta unui sprijin parțial din PSD pe anumite proiecte.

A doua variantă luată în calcul de PNL este formarea unui Guvern majoritar alături de parlamentarii UNPR, cu PSD în Opoziție totală.

Un Guvern de uniune națională sau alegerile anticipate sunt discutate doar marginal.

În acest moment, în tabăra PNL previziunile merg către un Guvern minoritar pe modelul Guvernului Calin Popescu Tariceanu care in 2007-2008 a guvernat tara cu sprijinul PSD in Parlament, mai spun surse PNL pentru STIRIPESURSE.RO.

Mai multe informatii: Cum ar agrea PSD un Guvern minoritar

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.