Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Meloni dezminte că a plasat jurnalişti şi politicieni sub ascultare, în urma unor dezvăluiri într-o carte a doi jurnalişti

digi24.ro
giorgia meloni

Guvernul premierului neofascist Giorgia Meloni nu a plasat jurnalişti şi politicieni sub ascultare, dezminte secretarul de stat al preşedinţiei Consiliului de Miniştri Alfredo Mantovano, în urma unor dezvăluiri ale unor jurnalişti, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Eu n-am autorizat niciodată, de când a intrat în funcţiune Guverul, plasări sub ascultare de vreun fel a vreunor jurnalişti sau politicieni”, subliniază într-un comunicat Alfredo Mantovano.

El face aceste declaraţii în urma publicării unei cărţi a jurnaliştilor Luigi Bisignani şi Paolo Madron - intitulată ”Puternicii din vremurile Giorgiei” -, potrivit cărora Meloni a fost ”aparent informată” cu puţin înainte de a prelua funcţia de premier cu privire la faptul că ”mai multe personalităţi” au fost plasate sub ascultare.

Fostul premier Matteo Renzi declară cotidianului La Repubblica că asemenea interceptări ”preventive” ar putea să fie realizate de către serviciile secrete, însă numai în cazul în care este în pericol securitatea statului, precizează el.

Matteo Renzi l-a îndemnat pe Alfredo Mantovano ”să dezmintă în mod clar” faptul că jurnalişti sau politicieni au fost plasaţi sub ascultare.

Secretarul de stat al preşedinţiei Consiliului de Miniştri se declară pregătit să furnizeze ”toate informaţiile considerate utile” Comisiei parlamentare a Securităţii Republicii (COPASIR), însărcinată cu controlul serviciilor secrete.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.