Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Moldovei anunță că ar vrea revizuirea contractului cu Gazprom

Gazprom
Gazprom

Premierul Natalia Gavriliţa a spus că guvernul încearcă să revizuiască contractul cu Gazprom în sensul scăderii preţurilor de achiziţie.

Potrivit Infotag, la un briefing de miercuri, ea a spus că negocierile cu furnizorul sunt în curs, inclusiv la nivelul consiliului de administraţie al Moldovagaz, transmite Știri.md.

Premierul a remarcat că există deja solicitări pentru diverse prevederi, dar deocamdată partea moldovenească aşteaptă un răspuns de la Gazprom.

Premierul a spus că autorităţile caută şi surse alternative de import de gaze.

Ea a mai spus că, în contextul creşterii preţurilor la energie, este necesară reconsiderarea structurii consumului în Republica Moldova - "pentru a economisi bani prin implementarea diverselor proiecte de eficienţă energetică care reduc semnificativ costurile".

Răspunzând la o întrebare a jurnaliştilor despre preţul energiei electrice pentru luna iunie, ea a spus că contractul cu centrala electrică din Transnistria MGRES a fost prelungit cu încă o lună.

Cât despre importul a 30% din necesarul de energie electrică din Ucraina, Gavriliţa a spus că contractul conţine o clauză de confidenţialitate, aşa că nu are libertatea de a numi preţul.

Totodată, premierul a remarcat că preţul a fost cu doi dolari mai mic decât în luna mai (de la 85 de dolari - la 83 de dolari pentru 1 MWh, potrivit datelor Infotag).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.