Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul noului preşedinte brazilian Jair Bolsonaro îşi propune să economisească 270 miliarde de dolari în următorii 10 ani printr-o reformă a pensiilor

Jair Bolsonaro

Guvernului noului preşedinte brazilian de extremă dreapta Jair Bolsonaro îşi propune să economisească 1.000 de miliarde de reali (aproape 270 miliarde de dolari) în următorii 10 ani printr-o reformă a sistemului de pensii, pe care economiştii o consideră vitală pentru reducerea deficitului fiscal în creştere, transmite luni Reuters, citând un cotidian economic brazilian, relatează Agerpres.ro.

Bolsonaro, fost căpitan în armată, care s-a înconjurat de consilieri recrutaţi dintre generali şi economişti liberali, a făcut din reforma pensiilor un punct central al campaniei sale. Cu toate acestea, a dat puţine detalii concrete înainte de preluarea mandatului şi ulterior.

Într-unul din interviuri, el a vorbit despre o majorare modestă a vârstei de pensionare, dar a fost contrazis de consilierii săi a doua zi.

Citește și: Producţia de hidrocarburi a grupului austriac OMV a crescut la 447.000 barili echivalent petrol pe zi în trimestrul patru din 2018

Conform detaliilor prezentate de cotidianul Valor Economico, planul noului guvern ar fi mai agresiv decât cel al predecesorului lui Bolsonaro, Michel Temer, care propunea economii de 800 miliarde de reali.

Printre măsurile preconizate s-ar afla introducerea unor criterii mai stricte de pensionare pentru angajaţii publici, inclusiv profesori şi poliţişti.

Brazilia, care dispune doar de o structură publică de pensii, ar urma să înfiinţeze şi un sistem privat. Acesta s-ar adresa însă doar angajaţilor tineri şi cu venituri mari, mai scrie publicaţia economică.

Conform aceleiaşi surse, punerea în aplicare a întregului pachet de reforme ar putea dura între 10 şi 20 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.