Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul, obligat să-l reangajeze pe Baconschi. Salariu mai mare ca al lui Iohannis

Baconschi

Teodor Baconschi, fost ministru de Externe în Guvernul Boc, a revenit în Ministerul de Externe, la cerere, instituţia fiind obligată prin lege să-l reîncadreze. Acesta lucreză din 15 iunie 2015 în cadrul Biroului Strategia pentru Regiunea Dunării. Pentru că are grad diplomatic de ambasador, Baconschi are un salariu mai mare ca preşedintele Iohannis.

Într-un răspus pentru stiripesurse.ro, Ministerul Afacerilor Externe a precizat că Teodor Baconschi este angajat al MAE cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată din anul 1998.

"În prezent, domnul Baconschi are gradul diplomatic de ambasador, acordat prin decret prezidenţial în conformitate cu prevederile Constituţiei României şi ale Legii nr. 269/2003 privind Statutul Corpului diplomatic şi consular al României, cu modificările şi completările ulterioare. În perioadele în care a exercitat funcţii de demnitate publică şi funcţii politice, domnul Baconschi a avut contractul de muncă cu MAE suspendat. Având în vedere că face parte din corpul diplomatic român, ca urmare a solicitării exprese a domnului Baconschi de încetare a suspendării contractului de muncă, MAE a avut obligaţia, potrivit legislaţiei în vigoare, să reia relaţiile de muncă", precizează MAE.

Potrivit reprezentanţilor ministerului, din data de 15 iunie 2015, Baconschi îşi desfăşoară activitatea în cadrul Biroului Strategia pentru Regiunea Dunării şi nu are funcţie de conducere în cadrul MAE. "Salariul corespunzător funcţiei de ambasador este reglementat de Legea nr. 284/2010, cu modificările şi completările ulterioare", mai precizează MAE.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.